Adesea auzim în jurul nostru când avem parte de câte o zi ploioasă: ce zi urâtă, monotonă etc. Una din acele zile în care te uiți cu silă pe geam, abia așteptând să treacă ziua. Mă întreb dacă mereu a fost asociată ploaia cu ,,apocalipsa”, sau e o programare socială din vremurile noastre moderne, idee promovată de consumerism. Adică, e logic că într-o zi ploioasă oamenii sunt mai statici, deci vânzările scad pentru că nimeni nu mai aleargă în stânga și dreaptă la cumpărături, ca într-o zi senină, călduroasă de vară, adică, știi tu, una de-aia perfectă.

E ok să ai și altfel de zile. Nu poți fi mereu pe val și să te bucuri de val, trebuie să înțelegi ce se întâmplă și sub el și ce-l creează. Gata, o nouă zi în care o să mă distrez la maxim! Viața e scurtă! Cine are timp de zile ploioase? Pentru a vedea dacă această mentalitate este una productivă sau nocivă, este foarte simplu!

Observă armonia universului. Aici găsești înțelepciunea infinită pentru că fiecare piatră și ramură face parte dintr-un ansamblu. Imaginează-ți o mare învolburată, gălăgioasă cu valuri puternice. O să țină asta o perioadă, dar apoi marea se va liniști, devenind silențioasă. E vorba de plus și minus, nu poți fi mereu plus.

Dar ce s-ar întâmpla cu o mare mereu pe plus?

Cu valurile mereu puternice, o stare continuă, alertă de furtună, agitație și haos. Ar mai face parte din armonia universului? Nu ți s-ar părea că îi lipsește o experiență care să o formeze, să o facă completă?

Bun, dar să revenim la ploaia noastră acum. Ploaia induce o stare de reflectare, stârnește imaginația și permite amintirilor să curgă precum stropii căzuți, deoarece ne dă senzația că totul se derulează mai încet, că avem o experiență mai statică, avem mai mult timp să gândim. Dar asta poate fii periculos, așa că este mai simplu să ni se formeze o imagine negativă despre ploaie.

De ce să urăști această experiență?

Dacă ții ochii închiși când ești sub val, cum vei știi când va veni vremea, că surf-ezi pe valul bun și că te îndrepți spre o direcție benefică?

Oricum, un extrovertit va sta mereu ca pe ace într-un sezon ploios. Dar dacă mai sunt pe aici introvertiți de-ăia ciudați și vă e dor de senzația pe care v-o transmite ploaia, vă recomand: http://rainymood.com/

Tu cum îți petreci timpul într-o zi de-asta, nașpa, ploioasă?

  •  
    3
    Shares
  •   
  • 3
  •  

Comments

Categorii: Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *