A trecut un an de când am zis c-o să am un blog unde o să-mi transpun gândurile și o să ți le împărtășesc ție. Zilele astea, domeniul alzaram.ro a expirat. Și am stat și m-am gândit dacă mai are rost să îl plătesc.

E clar că nu sunt cel mai bun la asta și am dificultăți în a mă ține de un proiect. În fiecare lună când plăteam hostul pentru site, îmi spuneam ,,Da, acum e momentul, am să fac așa de multe lucruri, o să scriu despre asta și asta!” Dar apoi, niciunul dintre aceste lucruri nu se întâmplau.

Pentru mine e clar că nu sunt cel mai practic om.

Gânduri… mă gândesc… cam asta fac eu. La naiba, chiar și în aceste câteva rânduri, am repetat asta de câteva ori. Realizez că aș fi reușit mai multe dacă aș fi fost un om mai pragmatic. Dar mai știu și că asta e crucea mea pe care trebuie să o car cu mine mereu. Îmi construiesc adevărate imperii în minte, până la cele mai mici detalii, ca firele despicate de iarbă și praful de pe țiglele aflate sub arșița soarelui. Dar când vine vorba să pun totul în practică, peste temelia mea bate un vânt rece și singuratic. Iar toate cuiele, scândurile și ciocanul dispar, apoi mă deziluzionez și cad iar în gânduri.

Nu știu de ce a durat așa de mult să lansez site-ul…

Să îți spun sincer, unul dintre motive este că n-am găsit o temă/design pentru site, care să rezoneze cu identitatea mea și am tot căutat și căutat dar n-am găsit nimic pe placul meu, doar unele care erau cu plată și n-am fost sigur dacă ar fi bine să mai investesc și alți bani aici, dacă tot nu fac nimic.

În mintea mea, acest site arăta superb, cu un design negru, unde, pe prima pagina apărea o poză cu mine, ceva… un citat mișto, apoi o rubrică unde tu să poți citi mai multe despre cărțile mele, urmate de secțiunea de blog, nu știu, ceva de genul. Eh, poate am să fac asta cândva. Momentan mă mulțumesc cu faptul că tu poți citi aceste rânduri și că putem comunica. Până la urmă, cred că tu ai să apreciezi simplitatea site-ului meu și nu îți dorești neapărat ceva pompos și extravagant. Pănă la urmă, contează lucrurile pe care o să ți le transmit și, după ce navighezi pe alte site-uri pe internet, să pleci de aici poate cu o idee în minte sau poate cine știe, reușesc să te învăț ceva nou. Asta mă va face fericit, știind că tu ai de câștigat ceva, accesând alzaram.ro.

De ce am decis, totuși, să mai păstrez alzaram.ro?

Pai… este foarte simplu. Ai avut vreodată o idee sau un plan care tot creștea în mintea ta și, dacă nu îl puneai în aplicare, te bătea la cap?  Cam așa e și la mine! Să-ți explic: în universul meu, acest site tot orbita pe lângă alte idei, până am zis ,,Băi, gata! Trebuie să fac ceva cu ăsta, sau n-o să am pace”.  Nu mă întreba ce fel de subiecte o să abordez, pentru că nu știu. Tot ce știu este că vreau să fac asta,  că am o voce mută care vrea să fie auzită, simt că am ceva de spus. Gândurile mele zboară peste tot și în același timp, niciunde. Deci, cam așa va fi și acest blog: despre tot, dar, de asemenea, despre nimic.

Pe Wattpad poate că n-am reușit să fiu un scriitor prea bun. Pe mulți cred că i-am dezamăgit că n-am reușit să postez frecvent la niciuna din cărțile mele.  Poate că am să-ți vorbesc aici, pe blog, despre motivele pentru care n-am continuat.  În acest moment, am pe Wattpad 2,342 de urmăritori.  Din aceștia, datorită motivelor exprimate mai sus, doar o mână de oameni mă mai urmăresc.  Faptul că tu ești încă aici, este mai mult decât superb pentru mine.  Pentru persoane ca tine, am lansat acest site.

Deși am pierdut mulți dintre cititorii mei, știi ce mă motivează să continui?

Faptul că am reușit să strâng o mică, restrânsă comunitate în jurul cărților mele,  după ce la începutul cărții cu Asasinul am avut, în prima lună, doar 50 de vizualizări. Datorită vouă, am reușit să trec de acest prag.  Poate că pentru alte platforme, să ai atâția urmăritori nu e cine știe ce. Dar pe Wattpad, să ai peste 2.000 de urmăritori consider că e ceva și că ai reușit să transmiți câtorva oameni niște emoții. Asta mă motivează,  că acești oameni, după ce mi-au vizitat profilul pe Wattpad, au decis să apese acel buton care îi va anunța pe viitor, când voi posta ceva nou. Dacă am reușit să fac asta o dată, voi reuși din nou!

Bun, îți mulțumesc că ai fost cu mine până la sfârșitul acestei postări.  Dacă vrei, mă poți saluta în noua secțiune de comentarii, aici, pe site.

Am să r…

Nu! O să continui. 🙂

 

  •  
  •   
  •  
  •  

Comments

Categorii: Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *