Deși primul cuvânt așternut e ca o bucată de șmirghel dată pe o bucată de fier ruginit, încerc să mă adaptez trecând peste acest impediment și să mă focusez pe gândurile care, trase prin pâlnie, devin cuvinte pe care le împărtășesc cu tine.

Principiile dau aripi omului simplu și îl diferențiază de târâtoarele fade. Deși ele se nasc într-o ambianță meditativă, scopul ideologiei este de a fi aplicată pe tărâmul de luptă.

Princiipile pot fi ușor integrate printre valorile noastre personale, dar ele strălucesc doar în momentul de impas. Atunci când se creează o crevasă între vechiul și noul tu, având alegerea de a acționa prin noul sistem de convingeri, apare îndoiala și incertitudinea, necunoscutul se așterne ca o perdea de umbră și este dificil să anticipezi ce reacții vor urma.

Atunci se duce o luptă interioară care mușcă din abdomen și vechiul tu, urlă din rărunchi spunând că ar trebui reacționat într-un anumit fel, așa cum s-a mai întâmplat și anterior, în acest fel incertitudinea dispare. În acel moment omul trebuie să fie statornic, conștient de lucrurile care se petrec în interior și să aplice principiile omului superior, cu idealuri mai înalte.

Așa îi crește omului aripi prin durere, conștientizare, izbăvire și aplicând principiile fundamentale, atunci el devine un reper al unei filozofii de viață și o influență pentru cei din jur.

Omul ideal ar trebui ca mereu să țintească spre acel țel înalt nerealizabil în prezent, fiind conștient că doar evoluând constant poate face țelul tangibil. Nu există cale de mijloc, ci doar evoluție personală sau regresie continuă.

Atunci când omul ce a aplicat principiile către o viață mai bună, țintind către stabilirea unei armonii între punctele guvernatoare: trup, minte și spirit el va radia, când se va întâlni cu alți oameni aflați într-o regresie continuă, mintea lui va cerne gânduri diferite, va aborda subiecte care să rămână în mintea celorlalți și nu doar vorbe care se risipesc după un ceas. El se va aprofunda într-o conștiință superioară și subiectele ce au spectru lumesc sau țin de nevoile primare i se vor părea grotești, nu mai făcând parte din sfera sa de interese.

  •  
    1
    Share
  •   
  • 1
  •  

Comments

Categorii: Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *