Uneori, reproșam persoanelor din jurul nostru reacțiile pe care nu le înțelegem. Cum poți să o judeci după cum arată? ne trezim spunând. Continuăm apoi, ca o consolare: Fiecare persoană e frumoasă în felul ei sau da, problema e la noi, suntem răutăcioși și doar exprimăm ce simțim în interior.

Întrebarea rămâne: Cum poți să judeci după aparențe?! spusă pe un ton, de parcă e prima dată în viață când noi, oamenii, facem asta.

Dar este prima dată nu-i așa? Adică noi, oamenii, ne pricepem să apreciem lucrurile din jurul nostru și care mai judecă după aparențe, dar nu merită luați în serios.

Am dreptate, n-am?

Te invit să descoperim împreună!

Când ne alegem un animal de companie să îl adoptăm, avem grijă să fie ăl’ mai frumos! Desigur, neapărat să fie și de rasă, ca să ne putem lăuda cu el pe la prieteni, dacă nu, ce rost are. Mergem într-un magazin, ne atrag produsele ce au ambalaje frumoase, interesante. Cumpărăm o mașină, pantofi, ochelari de soare, alegem o floare – frumos, frumos peste tot. Suntem înconjurați peste tot de lucruri frumoase pentru că… ce să-i faci? Așa ne place!

Dar până la urmă ce-i așa rău în asta, că alegem mereu lucrurile mai drăguțe?

Păi nu e nimic rău în asta. Câțiva s-au prins ce ne place și-au folosit asta peste tot.

Într-o afacere, când se fac negocierile, de obicei persoana care vorbește este una carismatică. La o reclamă, fie că se promovează șosete, popcorn sau gel de duș, o femeie apare. De ce? Pentru că reprezintă frumosul, iar oamenii ce promovează au grijă să ne transmită asta.

De ce alegem noi, așa, în general, frumosul?

Pentru că…

Învârte și tu de rotița asta, să derulăm puțin timpul. Omul primitiv, când ieșea din peștera lui descoperind împrejurimile, în față îi apărea ceva, sau dădea cu fața în ceva. Oricum, percepea instinctiv dacă e de bine sau de rău, în funcție de cum arăta ceea ce vedea.  Una e când vezi o căprioară fragedă molfăind iarba în gură și alta când vezi un leu cu bale printre dinți, grohăind, stând în poziție de atac, cu ghearele încleștate. E clar că îți transmite chestii diferite și știi când să o iei la goană.

De atunci, creierul nostru a evoluat mult. Dar unele dintre instinctele noastre au rămas.

Un lucru frumos, îl percepem ca pe ceva pozitiv, în care putem avea încredere, iar viața noastră nu este în pericol.

Un lucru urât, în schimb, îl asociem cu frica, nesiguranța, sentimentele negative și, dus la extrem, moartea.

Lăsând toate acestea deoparte, omul devine dintr-o dată sensibil când o altă ființă din specia lui este judecată după aparență sau etnie.

Hai măi, chiar așa, cum poți să râzi că arată nașpa? Incredibil în ce fel de societate trăim, cu toții judecă după aparențe. Oare de ce nu puteți fi și voi mai altfel, cum să zic, înțelegători? Chiar nu înțeleg cum puteți judeca după aparențe!

Tu de ce ești rău, cititorule și judeci după aparențe? A, a?! Ia răspunde!

  •  
    12
    Shares
  •   
  • 12
  •  

Comments

Categorii: Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *